O firmie
Zakłady Mięsne „Józan” to rodzinna firma od 20 lat działająca na rynku mięsnym. Początkowo jako „Ubojnia zwierząt rzeźnych – Anna i Józef Kaczorowscy” w Koziegłowach, a od 2005 roku w nowo wybudowanym zakładzie w Rzeniszowie.
Główne profile działalności to:
- Skup i ubój bydła
- Handel hurtowy i detaliczny w kraju i za granicą
- Ubój usługowy bydła
- Transport bydła na terenie kraju i za granicą
- Transport mięsa (ćwierci, półtusze) na terenie kraju i za granicą
Głównym priorytetem w firmie zawsze była i jest wysoka jakość produktu, usług i obsługi klienta. Stały i niezwykle skrupulatny nadzór weterynaryjny gwarantuje uzyskanie najwyższej jakości. Za technologię i proces produkcji odpowiada wyspecjalizowana i nieustannie podnosząca swoje kwalifikacje kadra. W zakładach wdrożone są systemy dbające o jakość produkcji. System HACCP gwarantuje jakość i bezpieczeństwo naszych produktów. W dążeniu do doskonałości zakład przygotowuje się do wdrożenia systemu BRC.
Zakład jest wyposażony w nowoczesną linie ubojową. Gwarantuje ona ubój o wysokiej wydajności na najwyższym poziomie, ze szczególnym zachowaniem norm sanitarnych.
Firma znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie trasy DK1, pomiędzy Katowicami a Częstochową, co umożliwia łatwe dotarcie dla obecnych i nowych klientów. Mimo dużej konkurencji w branży mięsnej firma „JÓZAN” utrzymuje pozycję renomowanego producenta, co potwierdzają nasi stali klienci.
Zakłady Mięsne „Józan" to stabilna firma dająca poczucie bezpieczeństwa, stałej pracy, a dla partnerów handlowych gwarancję pełnej realizacji zamówień z zachowaniem jakości produktu i profesjonalizmu obsługi.